ІТАЛІЯ. Митрополит Олександр відвідав Генеральне консульство України в Мілані

ІТАЛІЯ. Митрополит Олександр відвідав Генеральне консульство України в Мілані

28 червня, у День Конституції України, делегація Православної Церкви України у складі митрополита Переяславського і Вишневського Олександра та архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа з візитом ввічливості відвідала Генеральне консульство України в Мілані.

Єрархів та супроводжуючих осіб гостинно прийняв  Генеральний консул Андрій Картиш.

Сторони обговорили перспективи становлення і розвитку Української Церкви, відзначили надзвичайне значення дарування автокефалії нашій Церкві в історії української нації. Також обговорили актуальні питання, що стосуються вимушених переселенців з України, які перебувають на території Італії та, зокрема, в Мілані через російську агресію проти України. Представники Церкви подякували за сприяння в оформленні гуманітарної допомоги, яка надсилається православними вірянами Італії до Чернівецько-Хотинської єпархії ПЦУ з початку повномасштабної війни.

Архієреї привітали пана Консула з державним святом, побажавши рясних Божих благословінь та плідної праці на благо Української держави. Дякуючи за щирий прийом, митрополит Олександр на згадку про зустріч подарував Андрію Анатолійовичу образ рівноапостольного князя Володимира, примірник факсимільного видання Мазепинського Євангелія – наукового видання «Книга Чесного Непорочного Євангелія, Світильника, що сяє й освітлює» українською та арабською мовами, та свою книгу «Українська Церква: шлях до автокефалії».

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!