У кафедральному соборі вшанували пам’ять Митрополита Володимира (Сабодана)

У кафедральному соборі вшанували пам’ять Митрополита Володимира (Сабодана)

23 листопада 2023 року, 88 років могло виповнитися Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Володимиру (Сабодану; +2014). Зазначимо, що з благословення Владики Володимира було зведено Спасо-Преображенський собор м. Києва, який нині є кафедральним храмом Переяславсько-Вишневської єпархії – він же освятив його у 2010 році. На території храмового комплексу встановлено пам'ятник Архіпастирю, а у соборній дзвіниці діє його меморіальний музей.

У цей день в Богоявленському приділі Спасо-Преображенського собору митрополит Переяславський і Вишневський Олександр у співслужінні духівництва єпархії відправив Божественну літургію, наприкінці якої була відслужена заупокійна літія за приснопоминаємим Митрополитом Володимиром.

Також за богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів.

Наостанок митрополит Олександр, який останні шістнадцять років життя Митрополита Володимира ніс послух його особистого секретаря, подякував  присутнім за спільну молитву в пам’ять про Блаженнішого Владику.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!