Керуючий єпархією звершив відспівування заступника голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Керуючий єпархією звершив відспівування заступника голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

16 грудня під час робочого відрядження на Львівщині внаслідок ДТП загинули заступник Голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України полковник Віктор Жигунов, підполковник Василь Кравець, солдат Дмитро Сологуб та директорка школи №6 міста Слов’янськ Донецької області Наталія Дубровська.

19 грудня у храмі в ім’я прп. Миколи Святоші, що на території Адміністрації Держспецтрансслужби, відбулося прощання з Віктором Михайловичем. Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр у співслужінні кліриків єпархії звершив чин відспівування. Також були піднесені молитви за попереднього очільника Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта Миколу Малькова, якого не стало 10 грудня 2020 року, всіх полеглих захисників і захисниць України.

«Розум не може вмістити того, що відбулося, а серце не може змиритися з тим, що більше не зможемо так по-дружньому та по-близькому поспілкуватися, так як це було протягом багатьох років. Приношу свої скорботні співчуття всім, кому Віктор Михайлович був близьким до серця. І в наших серцях він буде жити завжди, оскільки такої добродушної, завжди усміхненої і веселої людини, чесної по своєму служінні, я до цього не зустрічав. З ним було дуже приємно працювати і комфортно приймати рішення. Нехай він спочиває з миром у Господі», - сказав митрополит Олександр.

Нагадаємо, що Переяславсько-Вишневська єпархія та Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира тісно співпрацюють з ДССТ у справі духовної опіки військовослужбовців. Офіцери і солдати служби транспорту були неодноразовими гостями Спасо-Преображенського кафедрального собору та Музею Блаженнішого Митрополита Володимира. У 2015 році митрополит Олександр у супроводі Віктора Жигунова з гуманітарною місією відвідав зону збройного протистояння на Сході України, де звершував богослужіння, проводив бесіди та надавав допомогу військовим. У 2022 році року владика освятив полковий храм на честь Всіх Святих Воїнів на території в/ч Т0950 Держспецтрансслужби у м. Чоп на Закарпатті, а в цьому році освятив хоругви для штурмових підрозділів ДССТ. Окремим напрямком співпраці Фонду та ДССТ було відновлення зруйнованої під час бойових зіткнень школи №6 міста Слов’янськ. За сприяння Фонду учні та викладачі разом з директоркою Наталією Дубровською мали змогу звершити паломництво по храмах і монастирях Києва, Львова і Чернігова.

Переяславсько-Вишневська єпархія висловлює щирі співчуття і розділяє біль втрати з рідними та близькими…

Вічна та світла пам'ять… Упокой їх Господи в оселях Твоїх з праведними.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!