Клірики єпархії передали допомогу мінометному батальйону 108 окремої бригади територіальної оборони

В останніх числах лютого клірики Переяславсько-Вишневської єпархії ієромонах Іоан Бондарєв, настоятель Свято-Миколаївського храму с. Русанів Броварського району Київської області, та протодиякон Дмитро Самойленко, клірик Спасо-Преображенського собору м. Києва, здійснили волонтерську поїздку в Пологівський район Запорізької області.

Раніше протодияконом Дмитром був оголошений збір на банку, в ході якого вдалося зібрати чималу суму на потреби мінометного батальйону 108 окремої бригади територіальної оборони. До збору долучилися настоятель та парафіяни Свято-Миколаївського храму. Були здійснені закупівлі товарів різного призначення і продуктів згідно з запитом бійців батальйону.

Всі замовлені товари і продукти були доставлені нашими кліриками безпосередньо в місце тимчасової дислокації батальйону, в одне з сіл поблизу Оріхова, за кілька кілометрів від Роботиного, неподалік лінії бойового зіткнення. Воїни-мінометники щиро дякували священнослужителям за візит і допомогу, і прохали допомагати за можливості і надалі.

На зворотньому шляху ієромонах Іоан та протодиякон Дмитро відвідали багатостраждальний, але незламний Нікополь, який потерпає щодня від руйнівних артилерійських обстрілів і ударів безпілотниками. Там клірики мали плідну зустріч із капеланом 301 зенітно-ракетного полку ігуменом Меркурієм Скороходом, в ході якої обговорили потенційну співпрацю і взаємодопомогу у справах підтримки Сил Оборони України.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!