РУДНЯ. Клірик єпархії звершив відспівування захисника України Дмитра Геруса

РУДНЯ. Клірик єпархії звершив відспівування захисника України Дмитра Геруса

12 березня в селі Рудня Великодимерської громади на Броварщині попрощалися із воїном Дмитром Герусом, який загинув під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі Куп’янська Харківської області 5 березня 2024 року.

Чин відспівування захисника звершив клірик Переяславсько-Вишневської єпархії настоятель Свято-Миколаївського храму села Русанів ієромонах Іоан Бондарєв. 

«Перш за все, хочу звернутися до скорботної родини та висловити слова глибокої вдячності від всіх нас. За те, що ви виховали справжнього сина, сина України, який з честю і гідністю, як справжній чоловік виконав свій громадянський обов'язок щодо захисту рідної землі, нашої громади, кожного з нас. Низький уклін вам…», – сказав отець Іоан після відспівування, звертаючись до матері захисника пані Любові Герус.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям і тим, хто знав Дмитра. Нехай упокоїть Всемилостивий Господь його душу з праведними.

Зазначимо, що сімʼя загиблого героя виявила  бажання, щоби похорон звершив священник Православної Церкви України. Річ у тім, що храм в Рудні належить до УПЦ, що в єдності з Московським патріархатом, тому для звершення чину відспівування, родина героя запросила священника сусіднього села Русанів, а прощалися з воїном в спортивній залі школи.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!