Митрополит Олександр передав до лікарняного храму Кременчука ікону з мощами святителя Луки Кримського

Новини єпархії

10 серпня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр прийняв клірика Кременчуцького благочиння Полтавської єпархії ПЦУ священика Олександра Заніздру.

Отець Олександр майже десять років працює лікарем-кардіологом у Кременчуцькій центральній районній лікарні, а останні роки поєднує медичну практику зі служінням Богу. Отець Олександр є настоятелем храму святого апостола і євангеліста Іоана Богослова на території Кременчуцької міської дитячої лікарні.

На прохання парафіян настоятель звернувся до митрополита Олександра з проханням подарувати громаді ікону з мощами святителя Луки Кримського. Угодник Божий за життя був видатним хірургом. Святого канонізували 1995 року, а випадки зцілення по молитвам до нього почали фіксувати задовго до прославлення у лику святих. Святитель Лука є покровителем медиків та медичної науки, саме тому громада лікарняного храму особливо шанує святого.

У відповідь на прохання громади владика Олександр передав лікарняній парафії святого Іоана Богослова м. Кременчука образ святого Луки з часткою його чесних мощів.

Митрополит Олександр передав до лікарняного храму Кременчука ікону з мощами святителя Луки Кримського

Перегляди: 880
Друк