ЛЬВІВ. Керуючий єпархією взяв участь у відзначенні 30-ліття Третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви

Новини єпархії

17-18 серпня у місті Львові відбулися урочистості з нагоди 30-ліття відродження Автокефального руху за незалежність Української Православної Церкви. Саме З0 років тому на свято Преображення у львівському храмі апостолів Петра і Павла було оголошено, що розпочинається третє відродження Української Православної Церкви. На святкування, яке очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній, прибуло понад З0 ієрархів з усіх єпархій України разом з чисельним духовенством та великою кількістю паломників.

Участь у святкових заходах взяв митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

17 серпня митрополит Олександр взяв участь в урочистій академії, що відбулася у Львівському національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. На завершення вітального слова Митрополит Епіфаній привітав всіх присутніх з урочистостями та побажав, щоб це свято послужило зміцненню нашої церковної єдності, нагадало нам про славне минуле та нашу відповідальність про сьогодення і майбутнє. Під час урочистої академії співали хори “Ставрос”, “Оранта”, “Гомін”, та храму святих апостолів Петра і Павла.

Ввечері Блаженнійший Митрополит Епіфаній у співслужінні єпископату та духовенства Православної Церкви України звершив всеношну в історичному храмі святих апостолів Петра і Павла у м. Львові. З амвону саме цього храму тридцять років тому було проголошено, що парафія виходить зі складу Російської Православної Церкви і розпочинає рух на відродження автокефалії Української Православної Церкви.

Перед богослужінням було відправлено Панахиду біля могили Патріарха Димитрія (Яреми). Саме він 1989 року, будучи настоятелем Петропавлівської церкви, став ініціатором III відродження УАПЦ.

18 серпня Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у храмі святого рівноапостольного князя Володимира у м. Львів-Винники.

Перегляди: 1639
Друк