Митрополит Олександр відвідав музей «Становлення української нації»

Новини єпархії

31 серпня, на запрошення голови правління Фундації Розвитку Андрія Кухти, митрополит Переяслав-Хмельницький Олександр з кліриками Спасо-Преображенського собору відвідав столичну галерею-музей «Становлення української нації» (вул. Лаврська, 27).

Автор і керівник проекту Валерій Галан провів для Високопреосвященнішого владики екскурсію музеєм та розповів про унікальні особливості експонатів й експозиції в цілому.

«Приємно вражений і переповнений гордістю, що все-таки не дивлячись ні на несприятливий час, ні на скрутні умови щирі патріоти переживають за виховання духу українства в нашому суспільстві. Музей - унікальне явище сьогодення. Мене важко здивувати чи вразити - скажу чесно - вражений! Закликаю всіх хто має можливість пройтися шляхами історії, пройтися шляхами які подолала Україна», - поділився враженнями митрополит Олександр на своїй сторінці Facebook.

Музей «Становлення української нації» – це проект із використанням сучасних технологій, що представляє історію нашого народу та наших пращурів у 110-ти 3D фігурах видатних українців, діорамах, мапах, картинах, починаючи від розбудови Київської Русі і до сьогодення. В основі музею – історичні факти, спрямовані на пробудження національної свідомості, гідності та патріотизму українців. З моменту відкриття всі композиції супроводжуватимуться мультимедійними стендами, що міститимуть історичну інформацію про становлення української нації й розбудову державності.

Перегляди: 2030
Друк