Митрополит Олександр взяв участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року в КПБА

2 вересня в Київській православній богословській академії розпочався новий навчальний рік. З цієї нагоди Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив святковий молебень. Разом із Предстоятелем помісної Української Православної Церкви в академічному храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова молилися митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Білогородський Іоан, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк, викладачі й студенти академії.

Після молебня в актовій залі академії відбулося урочисте засідання. Зі словами виступили ректор академії протоієрей Олександр Трофимлюк, проректор із навчальної роботи Олександр Мирончук, митрополит Олександр (Драбинко), який передав у дар академії ікону з часткою мощів святого апостола Андрія Первозванного. У своєму слові владика Олександр, зокрема, зазначив: "Знаходячи таке глибоке натхнення в славетній події народження Автокефальної Церкви України, зичимо Вам, Вашим співтрудівникам викладачам, а також дорогому студентству, рясних на щедрих Божих ласк, наполегливості, старанності й натхнення в роботі, а також щиросердної надії на всеукріплюючу допомогу Всевишнього в усьому, що корисне для ближнього".

Наприкінці урочистого заходу Митрополит Епіфаній вручив першокурсникам студентські квитки та звернувся до присутніх зі словами настанови.

«Сьогодні ви маєте все необхідне, щоб навчатися того, що пропонує вам духовна школа. Це – важлива основа, на якій в майбутньому ви здобуватимете власний досвід, тому не втрачайте часу даремно. Час – це дорогоцінний дар Божий для кожного з нас, яким ми повинні послуговуватися на благо. Використовуйте його, щоб почерпнути якомога більше знань», – сказав Його Блаженство студентам-першокурсникам.

За матеріалами прес-служби Київської Митрополії ПЦУ