Керуючий єпархією відвідав Нововолинську шахту №10 та спустився на глибину 525 метрів

Новини єпархії

Шахта «№ 10 Нововолинська» (Державне підприємство "Передпускова Дирекція Шахти №10) розташована в 10 км від міста Нововолинськ у Львівсько-Волинському вугільному басейні. Це єдина в Україні шахта-новобудова, фінансування будівництва якої здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України. Будівництво шахти було розпочато в 1989 році і нині триває.

5 вересня, під час відвідання підприємства, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр разом із єпископом Володимир-Волинським і Турійським Матфеєм та кліриками Переяславсько-Вишневської єпархії поспілкувався з керівництвом і колективом та відслужив молебень. Після цікавої екскурсії владика у супроводі працівників спустився у шахту.

«За бездоганну сумлінну працю, значний особистий внесок у справу розбудови, розвитку та забезпечення життєдіяльності шахти №10 «Нововолинська»» директор державного підприємства Григорій Бар вручив митрополиту Олександру знак пошани. Владика нагородив Григорія Ігоровича відзнакою Переяславсько-Вишневської єпархії.

Враженнями від відвідання Нововолинської шкахти митрополит Олександр поділився на своїй Фейсбук сторінці: «Вперше в житті спустився в шахту. 525 метрів під землею! Вражений важким, відповідальним, небезпечним трудом шахтарів! Боже, збережи усіх шахтарів у здоров’ї і благополуччі, молитвами святої великомучениці Варвари і всіх святих!».

Перегляди: 1411
Друк