Керуючий єпархією привітав голову відділу по взаємодії з силовими структурами та громадськістю з 50-річчям

Новини єпархії

 Керуючий єпархією привітав голову відділу по взаємодії з силовими структурами та громадськістю з 50-річчям

17 листопада митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Києва.

Його Високопреосвященству співслужили: Екзарх Вселенського Патріарха в Україні архімандрит Михаїл (Аніщенко), клірики собору та Переяславсько-Вишневської єпархії, гості у священному сані.

За богослужінням підносилися молитви за Україну та подячні молитви на честь 50-річного ювілею протоієрея Валерія Жигуца, голови відділу по взаємодії з силовими структурами (військоматами) та громадськістю Переяславсько-Вишневської єпархії.

Після відправи митрополит Олександр привітав протоієрея Валерія з ювілеєм і вручив відзнаку Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. У відповідь отець Валерій подякував Високопреосвященнішому владиці за довіру і увагу, подякував ктиторові собору Ігорю Лисову та громаді за можливість молитися у такому величному храмі, і усім парафіянам за спільну молитву.

Окрім цього, Владика Олександр розповів парафіянам про перше паломництво до Греції після визнання Православної Церкви України Елладською Церквою, про теплі прийоми та співслужіння з грецькими ієрархами і духовенством. Насамкінець владика-митрополит роздав парафіянам антидор, привезений з Греції, який був освячений за Божественною літургією біля мощів святого Іоана Руського.

Перегляди: 870
Друк