БРЮССЕЛЬ. Митрополит Олександр взяв участь жалобних заходах з нагоди річниці Голодомору

БРЮССЕЛЬ. Митрополит Олександр взяв участь жалобних заходах з нагоди річниці Голодомору

24 листопада, на запрошення пароха Душпастирства Брюсселя ієром. Назарія Михайлюка, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр взяв участь у жалобних заходах, приурочених 86-й річниці Голодомору-Геноциду 1932-1933 років, що відбулися у кафедральному соборі святих Михаїла та Гудули.

Аби вшанувати пам'ять усіх загиблих під час голодоморів зібралися почесні гості з України та представники місцевої української діаспори. Організовано зустріч силами парафії святого рівноапостольного князя Володимира Душпастирства Брюселя за участі українських дипломатичних установ.

Митрополит Олександр відслужив заупокійну літію за невинно убієнними співвітчизниками. В молитві взяв участь Надзвичайний та повноважний посол України в Королівстві Бельгія, глава представництва України при ЄС Микола Точицький.

Владика Олександр звернувся до присутніх зі словом, у якому закликав зробити висновки з подій минулого та молитися за душі загиблих: «Шануючи пам’ять тих із нас, хто став жертвою трагедії голодомору, подякуймо Богові за те, що Він своєю ласкою береже Україну й до сьогодні, даючи нам змогу бути господарями чудової землі, сповненої всіляких достатків».