Митрополит Олександр звершив Літургію на парафії Успіння Богородиці с. Морозівка

Митрополит Олександр звершив Літургію на парафії Успіння Богородиці с. Морозівка

1 грудня, у день пам’яті мученика і диякона Романа, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію на парафії Успіння Богородиці с. Морозівка (Бориспільський р-н, Київська обл.).

Його Високопреосвященству співслужили клірики єпархії: ієромонах Олексій Мацюра та диякон Станіслав Волощенко.

На молитовну згадку про спільну молитву архіпастир подарував парафії ікону святої великомучениці Варвари з часткою її чесних мощей.

Морозівка – старовинне село, що було засноване близько 1500 року, і на сьогодні є найбільшим в районі. У 2000-х роках зусиллями сільської громади тут була зведена мурована церква на честь Успіння Пресвятої Богородиці, яку освятили 2010 року.  На початку 2019 року парафія перейшла до Православної Церкви України, але за кілька місяців її частина на чолі з настоятелем повернулася до Української Православної Церкви (у єдності з Московським Патріархатом). Відтоді парафія Православної Церкви України молилася просто неба поруч із храмом, а нині молиться у приватному будинку.

Владика Олександр поділився враженнями від відвідання парафії: «Приємно зворушений спілкуванню з живою парафією. Висловлюю подякую пані Галині Карпюк за прихисток та гостинність. Парафія Православної Церкви України молиться в приватному будинку, у зв’язку з окупацією храму, який побудувала місцева сільська громада (більше 600 підписів за приєднання до Православної Церкви в Україні). Проникся почуттям апостольського служіння першого століття християнства - молитва в приватному будинку, Євхаристійне зібрання щирих однодумців, спів усією громадою і спільне причастя Святих Христових Таїн...».