Триває паломництво до святинь Афону вірян Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Олександром

Триває паломництво до святинь Афону вірян Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Олександром

10 грудня, з благословіння Блаженнішого Митрополита Епіфанія, розпочалася паломницька поїздка на Святу Гору Афон вірян Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром.

В перший день паломництва українські паломники відвідали обителі Ватопед та Ксенофонт, де мали зустріч з  настоятелем архімандритом Олексієм Мадзірісом. Під час теплої розмови отець-ігумен побажав миру Україні та кріпості Православній Церкві Україні, щоби вона служила на благо та спасіння народу Божого. На молитовну згадку про зустріч митрополит Олександр подарував отцю-ігумену образ святителя Луки Кримського з часткою його чесних мощів.

Для Православної Церкви України обитель Ксенофонт має особливе значення, оскільки саме тут був майстерно написаний Томос про автокефалію Православної Церкви України. Окрім цього, громада Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії молиться перед іконою святого Георгія, яка, як і Томос, була написана насельником обителі монахом Лукою.

11 грудня митрополит Олександр у співслужінні ігумена отця Олексія та братії звершив Божественну літургію у монастирі Ксенофонт.

Перед святинями афонських монастирів паломники звершують молитви за мир в Україні, українських військових та єдність Українського Православ'я.