Відбулося перше засідання Синодальної комісії з міжхристиянських відносин

Новини єпархії

Відбулося перше засідання Синодальної комісії з міжхристиянських відносин

16 грудня, в Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, що розташований в Голосіївському районі столиці, під головуванням Преосвященного митрополита Львівського і Сокальського Димитрія відбулося перше засідання Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ. Зустріч розпочалася з молебню про початок усякого доброго діла, який було звершено в Спасо-Преображенському соборі, на території якого, власне, й розташований Музей.

По завершені молебню відбулося саме засідання, яке значною мірою носило установчий характер. Владика Димитрій, як Голова Комісії, звернувся до учасників із вітальним словом окресливши власне бачення мети та завдань цієї синодальної установи; в рамках обговорення кожному з присутніх було дано змогу висловитись, запропонувавши конкретні напрямки діяльності та можливі шляхи їх реалізації. Серед постанов було визначено підготувати можливий перелік таких завдань до наступного засідання Комісії, призначивши осіб, які всередині самої Комісії відповідатимуть за конкретні напрямки, інформуючи зібрання про поточний стан речей у своїй сфері, а також випрацювати проект положення про Комісію з міжхристиянських відносин ПЦУ.

Нагадаємо, що Комісія була утворена рішенням Священного Синоду Православної Церкви України 29 жовтня 2019 року (журнал №48).

Перегляди: 865
Друк