У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця керуючий єпархією очолив Літургію у кафедральному соборі

Новини єпархії

У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця керуючий єпархією очолив Літургію у кафедральному соборі

19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Його Високопреосвященству співслужили: єпископи Едмонтонський Іларіон (Українська Православна Церква у Канаді), Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Шепетівський Адріан, Луганський і Ставробільський Афанасій, Запорізький і Мелітопольський Фотій, Екзарх Вселенського Патріархату в Україні архімандрит Михаїл Аніщенко, духовенство собору та єпархії, гості у священному сані.

Після відправи священнослужителі звершили чин славлення перед іконою святителя Миколая.

Нагадаємо, що цього дня виповнюється дванадцята річниця архієрейської хіротонії митрополита Олександра, яка була звершена 19 грудня 2007 року у Києво-Печерській Лаврі, саме у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, який є особливим духовним покровителем українського народу. Від імені єпископів митрополита Олександра привітав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, а від імені громади Спасо-Преображенського собору – голова парафіяльної ради Ігор Лисов.

Наостанок владика-митрополит поздоровив усіх зі святом: «благословіння святого Миколая нехай буде з усіма нами».

***

На день святого Миколая парафія Спасо-Преображенського собору традиційно влаштовує свято для дітей. Цього дня до храму прийшли діти з навчального закладу “Ліко-Світ” та початкових класів “Ліко-школи”, а також діти парафіян собору. Митрополит Олександр разом з духовенством провів дитячу молитву та благословив діточок, а потім разом із головою Парафіяльної ради Ігорем Лисовим взяв участь у запаленні різдвяної ялинки. Кожний маленький учасник свята отримав подарунок.

***

Напередодні, 18 грудня, владика Олександр очолив у Преображенському соборі святкову Всеношну із читанням акафіста святителю Миколаю. За богослужінням молився єпископ Ольвійскій Епіфаній. 

ФОТОАЛЬБОМ >>>

У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця керуючий єпархією очолив Літургію у кафедральному соборі

Перегляди: 746
Друк