Митрополит Олександр нагородив членів Поважної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

Новини єпархії

313

26 грудня в Спасо-Преображенському соборі зібралися члени Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Вперше її вручили в 2009 році і відтоді щорічно у день пам’яті святого великомученика Пантелеїмона відбувається нагородження видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства. Претендентів на отримання відзнаки обирають регіональні ради, а остаточно затверджує Поважна рада. Нагадаємо, що на останньому засіданні членів Поважної ради до неї було обрано митрополита Переяславського і Вишневського Олександра.

Гості разом піднесли молитви перед образом святого великомученика Пантелеймона та мощами святителя Луки Кримського, які знаходяться в Спасо-Преображенському соборі. Після молебню митрополит Олександр подарував кожному з гостей образ святого Пантелеймона Цілителя.

Потому Владика Олександр нагородив членів Поважної ради відзнаками Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, а усіх причетних до організації роботи структури – відзнаками Переяславсько-Вишневської єпархії.

Після цього членів Поважної ради відвідали Музей Блаженнішого Митрополита Володимира. Більшість гостей особисто знали спочилого Архіпастиря, тож згадали Митрополита Володимира та підкреслили його вплив на розвиток медичної галузі в Україні. Оглядаючи експонати, найбільшу увагу приділили факсимільній копії Пересопницького Євангелія. Директор Інституту української мови НАН України Павло Юхимович розповів про цікаву долю книгу та згадав про те, як велася робота з перевидання Євангелія.

 

 

Перегляди: 785
Друк