Митрополит Олександр відвідав Свято-Успенську парафію у селі Морозівка

Новини єпархії

Митрополит Олександр відвідав Свято-Успенську парафію у селі Морозівка

У неділю, 26 січня, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію на парафії Успіння Богородиці с. Морозівка (Бориспільський р-н, Київська обл.).

Морозівка – старовинне село, що було засноване близько 1500 року, і на сьогодні є найбільшим в районі. У 2000-х роках зусиллями сільської громади тут була зведена мурована церква на честь Успіння Пресвятої Богородиці, яку освятили 2010 року.  На початку 2019 року парафія перейшла до Православної Церкви України, але за кілька місяців її частина на чолі з настоятелем повернулася до Української Православної Церкви (у єдності з Московським Патріархатом). Відтоді парафія Православної Церкви України молилася просто неба поруч із храмом, а нині молиться у приватному будинку, в той час як місцевий храм, збудований коштом жителів села, від односельчан і віруючих охороняється найнятою охоронною фірмою.

Його Високопреосвященству співслужив настоятель парафії ієромонах Олексій Мацюра та клірики Переяславсько-Вишневської єпархії.

Наприкінці богослужіння владика привітав парафіян з недільним днем та звернувся зі словом настанови:

«Нехай же Господь робить з нами те, що хотів зробити – Він дав нам свободу вибору, ми вільні люди, вільні як від якоїсь ідеології, так і повинні бути вільні від гріха осуду та від гріха вказування кому й що робити. Ми з вами народ святий, «священний народ» по апостолу Павлу, «царське священство». І нехай кожен з нас, усвідомлюючи це, сприймає слова Христа Спасителя, які Він звернув до апостолів: «Ви мої друзі» (Ін. 15, 14). Ми діти Господні, діти Христові зі своїм розумом, зі своїм баченням».

Перегляди: 1077
Друк