Заступник голови Синодальної комісії з міжхристиянських відносин взяв участь у «Молебні за єдність християн»

Новини єпархії

Заступник голови Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин взяв участь у «Молебні за єдність християн»

26 січня, на запрошення Верховного Архієпископа Києво-Галицького УГКЦ Святослава Шевчука та Комісії з міжконфесійних та міжрелігійних відносин УГКЦ та за дорученням голови Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр як заступник голови Синодальної комісії взяв участь в щорічному «Молебні за єдність християн» у храмі св. Василія Великого (м. Київ, Вознесенський спуск, 7).

Щороку віруючі різних країн світу беруть участь у Тижні молитов за єдність християн. Це міжнародний захід, що об'єднує християн різних Церков, церковних громад, конфесій і організацій, для молитви про набуття заповіданої Ісусом Христом єдності. Уперше Тиждень молитов за єдність християн пройшов у 1908 році. Темою роздумів і гаслом цьогорічного Тижня молитов за єдність християн стали слова з Діянь Апостолів: «Будьмо милосердні» (Дії. 28:2).

Митрополит Олександр зазначив, що церковна Україна сьогодні розділена. «Ми плекаємо власні ідентичності, які, на жаль, часто формуються за конфесійною, а не євангельською ознакою. І це сумно, бо віддаючи перевагу другорядному, ми часом втрачаємо себе як християни», – наголосив він.

Глава УГКЦ подякував владиці Олександру та попросив передати Предстоятелю Православної Церкви України Блаженнішому Митрополу Епіфанію слова вдячності за те, що Синод ПЦУ встановив відділ зовнішніх церковних відносин і що ця нова Церква народжується у відкритості до співбратів інших християнських спільнот.

Перегляди: 814
Друк