Запрошуємо на семінар «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства»

Новини єпархії

12-13 лютого  на території соборного комплексу Спасо-Преображенського собору, з благословення Блаженнішого Митрополита Епіфанія відбудеться семінар на тему «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства», до участі в якому запрошуються священнослужителі, керівники відділів християнської освіти; керівники і члени шкіл та громадських організацій; методисти та вчителі з духовно-морального виховання, пов’язані із християнською освітою; керівники і організатори парафіяльних шкіл, християнських таборів та усі зацікавлені християни. Участь у семінарі безкоштовна.

Сьогодні, коли людство вступило у новий етап свого розвитку – в інформаційне суспільство, Церква має активно відгукуватися на нові виклики науково-технічного прогресу. Метою семінару є розкрити модель діяльності священнослужителя в умовах інформаційного суспільства. Ключовий доповідач семінару – доктор богослов’я і доктор економіки, протоієрей ПЦУ Елайджа Морган, Швейцарія.

Семінар організований Науково-дослідницькою лабораторією християнської етики, психології та педагогіки НаУ «Острозька академія» за підтримки Київської православної богословської академії, Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира і Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України, а також Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості.

Програма на 12-13 лютого:

12 лютого, середа

10:30-11:00 Реєстрація учасників

11:00-11:10 Вітання учасникам семінару: митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко)

11:10-11:20 Вітання учасникам семінару: Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира Ігор Лисов

11:20-13:15 Виступи учасників семінару: доктор богослов’я і доктор економіки, протоієрей ПЦУ Елайджа Морган, Швейцарія:

«Особливості інформаційного суспільства і його наслідки для роботи священнослужителя»

13:15-14:15 Екскурсія в музей пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира при Ставропігійному Спасо-Преображенському соборі в Києві, Перерва на каву/чай

14:15-15:00 Продовження виступів учасників семінару: Сагач Галина Михайлівна, доктор педагогічних наук, доктор теології, професор:

“Духовно-моральні виміри Слова животворящого в умовах викликів ХХІ століття”, а також презентація Вибраних праць.

15:00-15:40 Продовження виступів учасників семінару: магістр богослов’я, протоієрей Андрій Шиманович, клірик храму на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія Черкаської єпархії ПЦУ:

«Методика створення та поширення медійного продукту духовного змісту»

15:40-16:00 Дискусія (обговорення)

13 лютого, четвер

10:30-11:00 Реєстрація учасників

11:00-12:30 Виступи учасників семінару: доктор богослов’я і доктор економіки, протоієрей ПЦУ Елайджа Морган, Швейцарія

«Врахування вікових, статевих та інших особливостей мирян при виборі форм та методів соціального служіння священнослужителя в інформаційному суспільстві»

12:30-13:00 Хайруліна Василина Миколаївна, доктор філософії, член-кореспондент НАПН України, директор Українського колежу ім. В. О. Сухомлинського м. Києва 1988-2016 р.:

«Практика впровадження навчального курсу «Етика: духовні засади»

13:00-13:30 Перерва на каву/чай в музеї пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира при Ставропігійному Спасо-Преображенському соборі в Києві.

13:30-15:30 Продовження виступів учасників семінару (регламент виступу – 40 хв.):

  1. Протоієрей Георгій Коваленко, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості: «Служіння Церкви в інформаційну добу»
  1. Отич Олена Миколаївна, доктор педагогічних наук, професор, проректор з інноваційної та технологічної діяльності ДЗ “Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління”, м. Київ: “Нові можливості, виклики і загрози інформаційного суспільства для людини”
  1. Протоієрей Іван Дзюба, заступник голови відділу у справах дітей, сім’ї та молоді Київської єпархії ПЦУ з питань викладання курсів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх школах: “Позитивний меседж та актуалізація діяльності релігійної громади в інформаційному просторі”

15:30-16:00 Дискусія (обговорення)

В рамках цього ж семінару 10-11 та 14 лютого відбудуться зустрічі у стінах Київської православної богословської академії.

Повна програма на всі дні (проект)

Довідки за телефоном: 067-104-5737 Світлана Власова

 

Перегляди: 1165
Друк