Митрополит Олександр відслужив акафіст перед списком чудотворної ікони «Всецариця» у храмі св. Стиліана при єпархіальному управлінні

Новини єпархії

Митрополит Олександр відслужив акафіст перед списком чудотворної ікони «Всецариця» у храмі св. Стиліана при єпархіальному управлінні

17 лютого митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив читання акафісту перед шанованим списком чудотворної ікони Божої Матері «Всецариця», що цими днями знаходиться у храмі преподобного Стиліана Пафлагонського при управлінні Переяславсько-Вишневської єпархії.

Образ «Всецариця» є однією з найзнаменитіших у світі чудотворних ікон, оригінал якої зберігається у афонському монастирі Ватопед. Ця ікона XVII століття з давніх часів приваблювала в монастир чималу кількість паломників, що шукали заступництва у Пречистої Діви. Відомі багаточисленні випадки зцілень від раку, що сталися після молитви перед «Всецарицею». 2016 року список цього образу був привезений зі Святої Гори Афон до Спасо-Преображенського собору головою парафіяльної ради Ігорем Лисовим. Нещодавно святиня перебувала у багатьох церквах та лікарнях України, де люди, які зверталися в молитвах перед цією іконою до Пресвятої Богородиці, отримували зцілення та Божу допомогу у складних життєвих ситуаціях.

Його Високопреосвященству співслужили: єпископ Шепетівський Адріан, настоятель храму священик Андрій Герасименко, духовенство Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України.

Акафісти перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці будуть завершуватись з 17 по 21 лютого щодня о 18:00.

Перегляди: 1088
Друк