Голова Молодіжного відділу єпархії взяв участь у роботі Всеукраїнського з’їзду православної молоді

Новини єпархії

Голова Молодіжного відділу єпархії взяв участь у роботі Всеукраїнського з’їзду православної молоді

22-23 лютого у Києві пройшов Всеукраїнський з’їзд православної молоді, у якому з благословення митрополита Переяславського і Вишневського Олександра взяв участь голова Молодіжного відділу єпархії священик Андрій Герасименко.

У перший день форуму, 22 лютого, учасники зібралися у приміщенні креативного простору «Izone». Відкриваючи захід, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до присутніх з вітальним словом:

«Ви, дорога православна українська молоде – вже є Церква! Часто кажуть, що «молодь – це майбутнє», і частково це дійсно так. Але в житті Церкви ви, молодь, є також і її сучасність – бо і Церква для вас це не майбутнє, а сучасність! Виконання заповідей, втілення їх у щоденному житті, будування дому свого спасіння – це не щось, що буде вами завершуватися колись потім, у зрілому віці, але це справа, яку ви маєте робити і робите тепер. Тож об‘єднаймо наші зусилля, досвід багатьох поколінь Церкви і натхнення юності. Будьте відкриті для Бога і Церкви, а наша Помісна Українська Православна Церква – відкрита до вас і для вас», – сказав, зокрема, Предстоятель ПЦУ.

З’їзд організовано Управлінням у справах молоді Православної Церкви України, яке очолює архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

На події також були присутні заступник Міністра культури, молоді та спорту України Олексій Сівірін і начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Марія Карчевич.

Другий день заходу, 23 лютого, пройшов у приміщенні актової зали Київської православної богословської академії, у програмі якого відбулися ярмарка, майстер-класи, концерт «троїстих музик», урок старовинних традиційних українських танців.

За результатами роботи з’їзду були розроблені напрямки стратегії молодіжної роботи Православної Церкви України на 2020-2030 роки.

 

З матеріалами прес-служби Київської Митрополії ПЦУ

Перегляди: 938
Друк