Митрополит Олександр взяв участь у засіданні ради "Ордену святого Пантелеймона"

Митрополит Олександр взяв участь у засіданні ради "Ордену святого Пантелеймона"

6 березня, на запрошення Голови Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона" Василя Князевича (Міністр охорони здоров’я 2007-2010), митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр взяв участь у третьому у 2020 році засіданні Поважної ради, яка відбулася в Національному технічному університеті України «Киівський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Перед початком засідання екскурсію музеєм Київського політехнічного інституту провів його ректор, член Поважної ради, Михайло Згуровський.

На початку засідання митрополит Переяславський і Вишневський Олександр нагородив Михайла Захаровича відзнакою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Саме ж засідання розпочалося з промови пана Згуровського «Математика і системна аналітика для економіки і безпеки держави». Члени Поважної ради активно обговорювали майбутні перспективи розвитку країни, а також потенційну участь у ініціації зміни напрямків цього розвитку.

Очікується, що найближча зустріч Поважної ради відбудеться 28 квітня. Нагородження цьогорічних лауреатів Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» відбуватиметься у приміщенні театру ім. І.Франка. Передуватиме заходу молебень у Софії Київській.

Нагадаємо, що Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я та має професійно-фахову спрямованість. Вона традиційно вручається тим, хто має видатні особисті заслуги в галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України. Найдостойніших лікарів, медичних працівників, представників духовенства, волонтерів обирають у 5 номінаціях: Найкращий лікар, Найкращий медичний працівник, Новатор охорони здоров’я, За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я, Взірець служіння суспільству. Поважна рада включає представників медичної, культурної, громадської, журналістської спільноти та духовенства, які є моральними авторитетами для українців.