У Хрестопоклонну неділю митрополит Олександр відправив Літургію у Спасо-Преображенському соборі

21 березня, напередодні Хрестопоклонної неділі, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відслужив святкову всеношну у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Києва.

На середину храму винесли прикрашений хрест із часткою дерева Животворчого Хреста Господнього – подарунок громаді собору від Блаженнішого Митрополита Володимира.

22 березня, у Неділю 3-ю Великого посту, Хрестопоклонну, митрополит Олександр звершив у соборі пізню Божественну літургію.

Наприкінці владика Олександр привітав присутніх зі святом, зазначивши: «Силою Животворчого Хреста нехай Господь укріпить наші духовні і тілесні сили, а також покриє від усілякої моровиці і від усілякого зла, яке, нажаль, сьогодні присутнє між нами. Нехай Бог Своєю всесильною рукою відведе від нашого міста, від нашого храму, від кожного нашого дому і від кожного з нас ту пагубну пошесть, яка нас спіткала. Кожен із нас має відповідально підійти до свого духовного та фізичного здоров’я, щоби, пройшовши цей період, ми переродилися і зрозуміли, що без Бога ми абсолютно нічого не варті».

Зазначимо, що цього дня у храмі було звершено три Літургії, для того щоби у одному приміщенні не збирати велику кількість парафіян. Для тих, хто молився на площі перед собором було організовано трансляцію відправи.  Також богослужіння транслювалося наживо на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору. Таким чином всі об’єдналися у єдине ціле через спільну молитву.