Вхід Господній в Єрусалим: керуючий єпархією очолив богослужіння у монастирі свт. Нектарія

Новини єпархії

Вхід Господній в Єрусалим: керуючий єпархією очолив богослужіння у монастирі свт. Нектарія

У неділю, 12 квітня, православні християни відзначають Вхід Господній в Єрусалим. Цього дня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенській церкві монастиря святителя Нектарія Егінського (с. Ходосівка, Києво-Святошинського р-ну).

Його Високопреосвященству співслужили клірики Переяславсько-Вишневської єпархії.

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні, за українських воїнів, за припинення згубної пошесті, а також здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім.

Вхід Господній в Єрусалим є однією з головних подій останніх днів земного життя Господа нашого Ісуса Христа. За євангельським переданням, після того, як Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, Він урочисто в’їхав на віслюкові в Єрусалим. Люди, вшановуючи Спасителя, встеляли Йому дорогу своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям. Урочистий вхід до Святого граду перед святом Пасхи передував Його Страстям і став втіленням старозавітних пророцтв.

Це свято називають ще Неділею Ваій (гілок), Квітконосною неділею, а також Вербною неділею — від звичаю освячувати в цей день вербові гілки. Ці зеленіючі гілки прообразують знамення перемоги над смертю і Воскресіння Ісуса Христа. Проте, цього року через посилені заходи у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної інфекції, богослужіння у храмах єпархії пройшли без масового освячення верби, з дотриманням умов карантину.

Напередодні ввечері митрополит Олександр очолив святкову всеношну у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Києва.

Перегляди: 597
Друк