В Неділю 5-ту після Пасхи керуючий єпархією звершив Літургію у Спасо-Преображенському соборі

Новини єпархії

В Неділю 5-ту після Пасхи керуючий єпархією звершив Літургію у Спасо-Преображенському соборі

17 травня, у Неділю п’яту після Пасхи, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Києва.

П’яту неділю Пасхи називають неділею про Самарянку – від Євангельського читання цього дня. Євангеліст Іоан розповідає зустріч Спасителя із самаритянською жінкою біля колодязя Якова. Ця чудова історія показує, як блага звістка Господа звернена до людей усіх народів. Настає час, каже Ісус Христос, коли істиннне поклоніння Небесному Отцю буде відбуватися не на якомусь особливому святому місці, а у Дусі та істині.

Високопреосвященнішому владиці співслужили клірики собору та Переяславсько-Вишневської єпархії.

За богослужінням були піднесені молитви за припинення згубної пошесті, здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім.

«Джерелом живої води є саме Господь. Те, що ми приходимо до Нього і причащаємося Святих Христових Таїн, є відкриттям у нашому серці Господа. І наша вдавана недостойність ніколи не зробить нас достойнішими того, чим є насправді. Ми повинні чистим серцем просити у Бога, щоби Він дав нам тої живої води, яка вестиме нас у життя вічне», - сказав владика Олександр наприкінці відправи.

У третю неділю травня, вшановується пам’ять жертв політичних репресій. Митрополит Олександр підніс заупокійні молитви за всіх, хто безвинно постраждав і прийняв страдальчеську кончину від безбожної влади. «В цей день ми згадуємо жертв безбожних репресій, що були по відношенню як до священнослужителів, так і до наших співгромадян. Нехай Господь упокоїть їх душі з праведниками, і в ці пасхальні дні вони також разом із нами радіють про Христа Воскреслого», - зазначив владика-митрополит.

 

Перегляди: 543
Друк