У 6-ту річницю від дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Олександр підніс заупокійні молитви за приснопоминаємого Архіпастиря

Новини єпархії

У 6-ту річницю від дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Олександр підніс заупокійні молитви за приснопоминаємого Архіпастиря

5 липня, у неділю 4-ту після П’ятидесятниці, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відправив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Києва.

Владиці співслужило духовенство Переяславсько-Вишневської єпархії.

Цього дня шість років тому відійшов до Господа Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан). Митрополит Олександр, який останні шістнадцять років життя блаженноспочилого Предстоятеля був його найближчим помічником, а нині є духівником Фонду його пам’яті, за Літургією підніс заупокійні молитви, а після відслужив літію біля пам’ятника Владиці Володимиру, що поруч із собором.

 «Блаженніший Митрополит Володимир 22 роки ніс послух Предстоятеля нашої святої Української Православної Церкви. Він поклав все своє життя на вівтар служіння Богові й своєму ближньому. Любов, яку ми проявляємо до Блаженнішого Митрополита Володимира після його смерті, як раз і є тим дзеркалом, у якому відбивається благочестиве життя Владики Володимира, адже, як він сам часто повторював «до порожньої криниці люди за водою не ходять». Ми ж коли звертаємося у своїх спогадах до життя цього великого святителя, завжди отримуємо для себе зразок того, як себе треба поводити з іншими людьми. Сьогодні кожен із нас згадує цю непересічну постать, яка, відійшовши у історію, написала цю історію. Ми ж будьмо добрими послідовниками його життя, його вчення, і шануймо його пам’ять нашою спільною молитвою», – сказав владика Олександр наприкінці богослужіння.

Перегляди: 574
Друк