Члени Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин помолилися за Літургією у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

Новини єпархії

 Члени Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин помолилися за Літургією у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

26 липня, у неділю 7-му після П’ятидесятниці, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Переяславсько-Вишневської єпархії було звершено Божественну літургію, яку очолив голова Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Йому співслужили: заступник голови комісії та настоятель собору митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, єпископ Генічеський Никодим, члени комісії та духовенство єпархії.

Наприкінці відправи митрополит Олександр подякував митрополиту Димитрію за відвідини парафії та піднесені молитви. Владика Олександр разом з ктитором собору Ігорем Лисовим привітали владику Димитрія з нещодавнім днем народження, та від громади подарували панагію зі Святої Землі. В свою чергу, митрополит Димитрій привітав Ігоря Володимировича з днем народження та подарував образ благовірного князя Ігоря.

Потому духовенство відправило заупокійну літію біля пам'ятника Блаженнішому Митрополиту Володимиру, що на території комплексу Спасо-Преображенського собору.

Після у конференц-залі готелю «Фавор-парк» розпочалося засідання Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ.  Нагадаємо, що Комісія була утворена рішенням Священного Синоду Православної Церкви України 29 жовтня 2019 року (журнал №48). 16 грудня того ж року відбулося перше установче засідання комісії.

 

Перегляди: 539
Друк