Митрополит Олександр очолив престольне свято храму на найвищий точці Православ’я в Україні

2 серпня, у день пам’яті святого Пророка Іллі, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відправив Божественну літургію у Іллінському храмі на горі Високий Верх у Карпатах.

Храм в ім'я пророка Іллі є подвор'ям Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії. Він знаходиться у Сколівському районі Львівської області та розташований на висоті 1176 метрів над рівнем моря. Експертною комісією Книги рекордів України цьому храму присвоєно статус національного рекорду: Найвища точка Православ’я України "Український Афон". Церкву збудовано у 2009-2011 роках з благословення монахів Святої гори Афон. Її ктитором є голова парафіяльної ради Спасо-Преображенського собору Ігор Лисов. 2017 року митрополит Олександр освятив храм після реконструкції.

Владиці співслужили: єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, клирики Переяславсько-Вишневської єпархіїта запрошене духовенство.

Перед відправою був відслужений водосвятний молебень на розташованому поблизу Живоносному джерелі “Панагії” на честь Пресвятої Богородиці.

По завершенні Літургії поблизу храму пророка Іллі було закладено капсулу на будівництво монастиря, який буде приймати паломників. В монастирі буде звершуватися як рання, так й вечірня молитви, у тому числі й духовенством Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Києва. Разом із капсулою з благословенною грамотою фундатор монастиря Ігор Лисов поклав камінь, привезений з вершини Святої Гори Афон.