Митрополит Олександр очолив престольне свято Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії

Новини єпархії

19 серпня, у день свята Преображення Господнього, престольне свято відзначила громада Спасо-Преображенського собору у Ліко-Граді  - кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії (м. Київ, ж/м «Теремки-2»).

Цього дня Православна Церква згадує подію, описану в Євангелії: Ісус Христос, піднявшись із трьома найближчими учнями на високу гору, явив їм Свою Божественну славу. Учні побачили пророків Мойсея та Іллю, які бесідували з Ісусом, та почули голос із хмари, що охопила їх: “Це є Син Мій улюблений…”.

Божественну літургію у день свята очолив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр у співслужінні єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, єпископа Шепетівського Адріана, Екзарха Вселенського Патріархату в Україні архімандрита Михаїла Аніщенка, ректора Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості протоієрея Георгія Коваленка, духовенства Переяславсько-Вишневської єпархії.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні та українських воїнів, за припинення згубної пошесті, а також здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім.

Співав за Літургією митрополичий хор під управлінням заслуженого діяча мистецтв України протодиякона Олександра Тарасенка.

Наприкінці відправи митрополит Олександр звершив освячення винограду нового врожаю та інших плодів.

Перегляди: 505
Друк