ХУТІР ЯСНИЙ. Освячено головний храм монастиря святителя Нектарія Егінського

Новини єпархії

Чоловічий монастир в ім’я святителя Нектарія Егінського – перша обитель Переяславсько-Вишневської єпархії. Її засновано рішенням Священного Синоду Православної Церкви України 27 липня 2019 року. Монастир розташовано у ЖК «Хутір Ясний» (Києво-Святошинський район, с. Ходосівка).

20 серпня 2020 року в історії Свято-Нектарівського монастиря відбулася історична подія – освячення головного храму обителі. Чин малого освячення очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, якому співслужили: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Переяславський і Вишневський Олександр, єпископат та духовенство Православної Церкви України.

Нагадаємо що освячення наріжного каменя в підмурки головного храму обителі 18 червня ц.р. було звершено митрополитом Олександром, а 21 липня владика освятив для церкви хрест та баню.

По завершенні освячення Митрополит Епіфаній привітав митрополита Олександра, братію обителі, мешканців селища та всіх присутніх з подію освячення, зазначивши, що відкриття нового храму є ще однією цеглинкою у розбудові Православної Церкви України.

За труди по зведенню храму та розбудові монастиря Предстоятель Православної Церкви України відзначив нагородами активних парафіян місцевої громади: голову Ходосівської сільської ради Миколу Пянчука, Віктора Сіненка та Сергія Євдоченка.

В свою чергу митрополит Олександр подякував Його Блаженству за освячення головної церкви першого монастиря Переяславсько-Вишневської єпархії, будівничим, ктиторам та всім гостям свята. На молитовну згадку про подію владика Олександр подарував Предстоятелеві образ  святителя Нектарія – покровителя обителі.

ФОТОАЛЬБОМ >>>

Перегляди: 1977
Друк