У Хуторі Ясному відзначили престольне свято Спасо-Преображенського храму пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

Церква Преображення Господнього розташована в ЖК «Хутір Ясний» між селами Ходосівка і Лісники, поруч з межами міста. Цей невеликий храм був побудований в 2014-2015 роках за ініціативи митрополита Переяславського і Вишневського Олександра в пам'ять про свого духовного наставника Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана; +2014). Сам Блаженніший відвідав храм на початку його будівництва. Церкву освятили 19 листопада 2015 року, напередодні 80-річчя пріснопам'ятного Владики Володимира.

20 серпня 2020 року, на другий день свята Преображення Господнього, громада храму відзначила престольне свято. Оскільки  церква є невеликою за розмірами, то богослужіння цього дня було відправлено  просто неба поряд із храмом. Божественну літургію звершили: постійний член Священного Синоду Православної Церкви України митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополити Сімферопольський і Кримський Климент, Переяславський і Вишневський Олександр, єпископат та духовенство ПЦУ.

Цей день є святом селища «Хутір Ясний». За богослужінням молилися голова Ходосівської сільської ради Микола Пянчук, місцеві мешканці та гості свята.

Після відправи було освячено плоди нового врожаю.