Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні храмового свята Києво-Михайлівського Видубицького монастиря

Новини єпархії

19 вересня, у день спомину чуда архістратига Михаїла в Хонах, храмове свято відзначає Свято-Михайлівська церква Видубицького монастиря міста Києва.

Цей храм є другим за віком з київських церков, що збереглися. Його зведенням опікувався улюблений син Ярослава Мудрого князь Всеволод, який почав будівництво в 1070 році. Головна цінність храму - фрагменти фресок XI століття, знайдені в ході реставраційних робіт 1970-х років.

У день свята Божественну літургію у Свято-Михайлівській церкві очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятелю Православної Церкви України співслужили: митрополити Львівський і Сокальський Димитрій, Переяславський і Вишневський Олександр, єпископ Одеський і Балтський Павло, братія монастиря та гості у священному сані.

Наприкінці богослужінням відбувся урочистий хресний хід, після якого Його Блаженство звернувся до вірян із першосвятительським словом та привітав усіх зі святом, розповівши про історію монастиря, який цьогоріч відзначає 950 років з часу першої літописної згадки.

Перегляди: 750
Друк