Члени офіційної делегації ПЦУ помолилися у святинь Константинополя

6 листопада, з благословення Вселенського Патріарха Варфоломея, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, який очолює офіційну делегацію Православної Церкви України, звершив Божественну літургію в історичному храмі Пресвятої Богородиці у Влахернах.

Делегація ПЦУ прибула до Стамбула для участі у єпископській хіротонії екзарха Вселенського Патріархату в Україні архімандрита Михаїла Аніщенка, що відбудеться 8 листопада. До її складу також ввійшли: єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, протоієрей Петро Ландвинович та священик Віктор Мартинюк.

За богослужінням молилися Генеральний Консул України в Стамбулі Олександр Гаман та представники української громади.

Влахернська церква Богородиці колись стояла біля імператорського палацу в передмісті столиці, поблизу затоки Золотий Ріг. На честь явлення в цьому храмі Богоматері Православною Церквою встановлено свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв офіційну делегацію Православної Церкви України >>>

***

Того ж дня українські паломники відвідали монастир «Живоносне Джерело».

Обитель розташована поруч з шанованим православними віруючими джерелом в стамбульському кварталі Баликли. З джерелом та храмом, побудованим в 457 році імператором Левом I, пов’язана традиція шанування ікони «Живоносне Джерело». Первісна древня споруда V-VI століть була зруйнована у XV столітті османами. Нинішню церкву, при якій діє монастир, побудували в XIX столітті. В обителі «Живоносне Джерело» поховані Константинопольські Патріархи, що займали престол з XIX століття.