Члени офіційної делегації ПЦУ відвідали Богословську школу Вселенського Патріархату на острові Халкі

7 листопада, на люб’язну пропозицію Всесвятішого Патріарха Варфоломія, члени делегації Православної Церкви України на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром відвідали монастир Святої Трійці та Богословську школу Вселенського Патріархату на острові Халкі.

Прочани були люб'язно прийняті Приосвященним єпископом Аравісським Кассіаном з братією монастиря. В залі офіційних подій гостей почастували за звичаєм східної гостинності, і мали цікаву та змістовну бесіду.

У супроводі єпископа Кассіана представники Української Церкви поклонилися святиням головного храму, оглянули приміщення та аудиторії школи. Особливі враження справила її бібліотека - унікальне зібрання, що налічує понад 80 тисяч книг, стародруків та манускриптів XV-XIX століть. Із захопленням пройшлися чисельними залами цієї надзвичайної книгозбірні.

На завершення перебування в обителі гості прогулялися монастирським садом, відвідали некрополь, де звершили заупокійну молитву за похованих тут Патріархів та митрополита Філофея Врієннія, який свого часу віднайшов і явив науковому світові "Дідахе" - видатну пам'ятку ранньохристиянської писемності.

Нагадаємо, що напередодні, українські паломники були прийняті Всесвятішим Патріархом Варфоломієм та молитовно вклонилися святиням Константинополя.