Керуючий єпархією звершив богослужіння 23-ї неділі після П’ятидесятниці

15 листопада, у 23-ту неділю після П’ятидесятниці, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Києва. Йому співслужило духовенство храму та Переяславсько-Вишневської єпархії.

За богослужінням цього дня звучить євангельське читання про зцілення Ісусом Христом гадаринського біснуватого (Лк. 8, 26-39).

Під час відправи були піднесені молитви за мир в Україні, за українських воїнів, за припинення згубної пошесті, а також здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім.

Наприкінці відправи митрополит Олександр привітав клірика єпархії та голову відділу по взаємодії з силовими структурами та громадськістю протоієрея Валерія Жигуця з днем народження та побажав йому довгих благословенних років служіння на благо Церкви та ближнього. З благословення Блаженнішого Митрополита Епіфанія владика вручив отцю Валерію медаль Православної Церкви України.

Керуючий єпархію констатував погіршення епідеміологічної ситуації в місті та країні, наголосив на важливості дотримання карантинних норм та подякував парафіянам за сумлінність у їх виконанні.  Владика зазначив, що у соборі як і раніше щоденно звершуються богослужіння, а на свята та у недільні дні відправлятимуться три Божественні літургії, для того щоби в одному приміщенні не збирати велику кількість парафіян і більше вірян змогли б підійти для прийняття Святих Таїн.