У кафедральному соборі молитовно відзначили 85-й день народження Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

23 листопада, коли виповнюється 85 років від дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Ліко-Граді була звершена Божественна літургія.

Відправу очолив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, який є духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Владиці співслужили: екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл, єпископи Васильківський Лаврентій, Шепетівський Адріан, Харківський і Богодухівський Митрофан, духовенство єпархії.

Звертаючись до присутніх владика Олександр зазначив:

"Сьогодні ми зібралися у цьому святому храмі, який було освячено руками Блаженнішого Митрополита Володимира, для того, щоби пом’янути та вшанувати цю видатну історичну постать церковної та суспільної історії, історії, яка написана його руками в кожному із наших сердець. Сьогодні йому виповнилося б 85 років і в цей день його народження ми молимося, щоби він перед Престолом Божим, як і тут на землі підіймав руки за Божественною літургією і керував 22 роки нашою Святою Православною Церквою, так і на небесах, предстоячи перед Престолом Господнім, молився за нас, підіймав свої святительській руки, просив і благав у Господа дарувати мир і благоденство нашій Україні, позбавитися нам від хвороб, щоби кожна українська сім’я була в достатку і любові, щоби мир і злагода запанували серед нашого народу, який він так любив і до якого він всім серцем і всією душею належав".

Після Літургії за панахидою біля пам’ятника Митрополита Володимира, що на території храмового комплексу Спасо-Преображенського собору, духовенство та парафіяни помолилися за упокій душі приснопоминаємого Архіпастиря.

ФОТОАЛЬБОМ >>>