У день 100-річчя загибелі Миколи Леонтовича митрополит Олександр вшанував пам’ять геніального українського композитора

Новини єпархії

23 січня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр наприкінці Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі звершив заупокійну літію за спокій душі геніального українського композитора Миколи Леонтовича.

Цього дня виповнилося 100 років від дня трагічної загибелі етнографа, педагога, музично-громадського діяча, диригента, регента та композитора Миколи Леонтовича. Загинув композитор від руки агента НКВД А. Грищенка в домі свого батька священника в селі Марківка на Вінничині на 43-му році життя в розквіті сил і в зеніті свого таланту. Автор більш як 200 неперевершених обробок українських народних пісень, Літургії, окремих духовних творів. А його геніальний Щедрик став символом християнського Різдва по всьому світі.

Нагадаємо, що 22 травня 2019 року митрополит Олександр відправив у соборі службу з нагоди 100-річчя першої української літургії Миколи Леонтовича.

У день 100-річчя загибелі Миколи Леонтовича митрополит Олександр вшанував пам’ять геніального українського композитора та диригента

Перегляди: 318
Друк