Керуючий єпархією взяв участь у відзначенні 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі

28 липня Православна Церква вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, Собор Київських Святих та відзначає 1033-річчя Хрещення Руси-України.

Напередодні свята, 27 липня, митрополит Переяславcький і Вишневський Олександр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за святковою всенічною в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Його Блаженству також співслужив єпископат та духовенство зі всієї України. За богослужінням молилися представники Олександрійського Патріархату та Кіпрської Церкви.

28 липня, у день свята, митрополит Олександр співслужив Митрополиту Епіфанію за Божественною літургією у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Його Блаженству співслужив єпископат Православної Церкви України, митрополит Гальський Емануїл (Вселенський Патріархат), єпископ Вавилонський Феодор (Олександрійський Патріархат), митрополит Кіринейський Хризостом (Кіпрська Церква). За богослужінням також молилася численна кількість прочан зі всіх куточків України.

Після відправи відбувся Хресний хід до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру, а також молебень і молитва за Україну.