У Велику Субботу керуючий єпархією висвятив двох кліриків

У Велику Субботу керуючий єпархією висвятив двох кліриків

23 квітня, у Велику Суботу, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Києва.

Високопреосвященнішому владиці співслужили клірики храму та єпархії.

За Літургією митрополит Олександр висвятив на священика клірика Свято-Миколаївського храму міста Боярка диякона Олексія Сокола, а на диякона - іподиякона Івана Петрущака.

Під час відправи були піднесені молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини, загиблих мирних жителів.

***

“Ця субота є благословенна, у ній Христос, заснувши, воскресне триденний”, – співається у кондаку Великої Суботи. Займаючи місце посередині між Хрестом та Воскресінням, Велика Субота є унікальним днем церковного року, коли плач перетворюється на радість. Богослужіння в цей день розпочинається з вечірньої, яка переходить у Літургію святителя Василія Великого. Після читання Апостолу великопісні одежі священнослужителів змінюються на білі – на знак небесного Світла і Слави воскреслого Господа і як нагадування про Ангелів, які сповістили мироносицям про Воскресіння Христове. Євангельське читання також розповідає про Воскресіння Спасителя.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!