У день пам’яті апостолів Петра і Павла митрополит Олександр звершив Літургію на парафії святих Косьми і Даміана села Сукачі

У день пам’яті апостолів Петра і Павла митрополит Олександр звершив Літургію на парафії святих Косьми і Даміана села Сукачі

12 липня, в день пам’яті первоверховних апостолів Петра і Павла, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію в ім'я святих Косьми і Даміана села Сукачі Вишгородського району, де відправив Божественну літургію.

Йому співслужили: настоятель храму протоієрей Миколай Гринів, духівництво Переяславсько-Вишневської єпархії.

Вітаючи отця-настоятеля та парафіян зі святом, на молитовну згадку про перші відвідини громади митрополит Олександр подарував ікони небесних покровителів церкви святих Косьми і Даміана з частками мощів.

«Дві непересічні особистості – один рибалка, другий – законник. Господь поєднує непоєднуване. Він приводить нас в такі обставини, які дають кожному із наших сердець сприйняти Його таким, як Він є, адже Бог для всіх нас є Господом і Спасителем», - сказав владика під час проповіді на свято апостолів Петра і Павла.

Довідково. Новозбудовану церкву у Сукачах 2006 року освятив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан). 19 травня 2022 року парафія була прийнята до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України з юрисдикції Української Православної Церкви Московського Патріархату.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!