БОЯРКА. Керуючий єпархією освятив Свято-Миколаївський храм

БОЯРКА. Керуючий єпархією освятив Свято-Миколаївський храм

25 вересня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію в ім'я святителя Миколая Чудотворця, що на території Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна в місті Боярка Київської області.

Нагадаємо, що 15 квітня ц.р. церковна громада була прийнята до Православної Церкви України з юрисдикції Української Православної Церкви Московського Патріархату. 20 квітня, керуючий єпархією звершив мале освячення храму після того, як попередній настоятель, не підтримавши рішення громади про приєднання до Переяславсько-Вишневської єпархії, зі своїми поплічниками демонтував престол храму.

Цього дня митрополит Олександр звершив освячення престолу. У престол були вкладені частки мощів святих мучеників: Максима Римського, Дасія Доростольського, Феодора Стратилата, Віктора, Євстафія Плакіди та Адріана. Зазначимо, що ці угодники Божі за життя були воїнами, а нині є молитовниками та покровителями військовослужбовців.

Після освячення відбулося відкриття Стіни пам’яті з іменами  воїнів-захисників боярчан, які загинули захищаючи Україну від російського агресора. Архіпастир відслужив заупокійну літію за загиблими захисниками Батьківщини та вручив церковні нагороди тим, хто потрудився для відновлення храму. Серед нагороджених - начальник Київського військового ліцею ім. Івана Богуна генерал-майор Ігор Гордійчук, який був нагороджений орденом Православної Церкви України Святого Архістратига Михаїла.

У новоосвяченій церкві владика Олександр відправив Божественну літургію. Владиці спіслужили священнослужителі парафії та Переяславсько-Вишневської єпархії.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Під час Літургії архіпастир висвятив на диякона Ігоря Шевченка, який служитиме в одній з парафій єпархії.

Після відправи митрополит Олександр привітав присутніх з подією освячення храму. Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук склав владиці подяку, зазначивши, що з Божою допомогою спільними молитвами та зусиллями вдалося відновити храм, що є ще однією перемогою для України.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!