ГРЕЦІЯ. Митрополит Олександр мав зустріч з єпископом Аморійським Никофором

ГРЕЦІЯ. Митрополит Олександр мав зустріч з єпископом Аморійським Никофором

11 жовтня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав монастир Влатадон у Салоніках.

За переказами, на місці монастиря у 51 році проповідував фессалонікійцям апостол Павло. А сама обитель була заснована братами Дорофеєм та Марком Влатадами, послідовниками фессалонікійського святителя Григорія Палами. Будівництво головного храму тривало у 1351-1354 роках, до сьогодні збереглися його фресками 1360-1380 років. 1988 року монастир включено до списку об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО.

Поклонившись святиням, митрополит Олександр зустрівся з ігуменом монастиря -  єпископом Аморійським Никофором. Владика розповів про історію та життєдіяльність обителі, а також поцікавився ситуацією в Україні та в Українській Церкві вцілому. Владика Никофор висловив надію,що Православна Церква України, в скорому часі, буде обов’язково визнана усіма Помісними Православними Церквами, адже це логічний процес, який відбудеться, коли відпадуть політичні перешкоди.

На згадку про зустріч митрополит Олександр подарував єпископу Никодиму пам’ятну монету із портретом Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!