ЛУЦЬК. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні актового дня Волинської православної богословської академії

ЛУЦЬК. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні актового дня Волинської православної богословської академії

24 жовтня, на другий день після свята Собору Волинських святих, у Волинській православній богословській академії були проведені святкові заходи з нагоди Актового дня.

Святкування розпочалося Божественною літургією у кафедральному соборі Святої Трійці міста Луцька,  яку очолили митрополит Луцький і Волинський Михаїл та митрополит Переяславський і Вишневський Олександр. Ієрархам співслужили ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, представники духовних шкіл Православної Церкви України, гості та викладачі ВПБА.

Після відправи був відслужений молебень та відбулася урочиста посвята першокурсників.

Опісля в актовому залі Академії відбулася урочиста частина свята. У вступному слові ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін привітав запрошених гостей, викладачів, студентів зі святом та виголосив доповідь про здобутки Академії за попередній академічний рік. Також зі словами привітання звернулися численні гості.  

Митрополит Олександр привітав присутніх зі святом, побажавши адміністрації, викладачам та студентству щедрих Божих милостей та благословінь, наполегливості, старанності й натхнення в роботі та навчанні. У дар Академії владика передав примірник факсимільного видання Мазепинського Євангелія, ікону з часткою мощів прп. Нестора Літописця – покровителя всіх, хто вчить і навчається, та добірку видань Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Ректор протоієрей Володимир Вакін вручив митрополиту Олександру сертифікат «за сприяння розвитку бібліотечної справи та системне поповнення книжкових фондів Наукової бібліотеки Волинської православної богословської академії», яким засвідчено створення у бібліотеці Академії іменного фонду митрополита Переяславського і Вишневського Олександра (Драбинка) за №12.

Нагадаємо, що 10 травня 2019 року в актовій залі Волинської православної богословської академії митрополит Олександр передав у дар духовній школі примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!