Керуючий єпархією звершив відспівування захисника України Романа Бабича

Митрополит Олександр звершив відспівування захисника України Романа Бабича

29 січня в Свято-Миколаївському храмі міста Боярки митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив чин відспівування Романа Бабича.

Старший лейтенант Роман Бабич на позивний «Диск» був призваний 27 березня 2022 року і ніс службу ординатором лікувального відділення медичної роти. Загинув 25 січня 2023 року у місті Бахмут Донецької області.

Висловлюємо щирі співчуття дружині та дітям Романа, рідним, друзям і тим, хто знав особисто досвідченого тактичного медика і лікаря, нашого Народного Героя.

Нехай упокоїть Всемилостивий Господь його душу з праведними.

***

Роман Бабич народився 1 лютого 1985 року в селищі Вороніж Шосткинського району Сумської обл. Вищу медичну освіту здобув у Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця 2008 року за спеціальністю – лікар загальної практики. На військовій кафедрі отримав звання молодший лейтенант. Після навчання займався страхуванням життя, обіймав посаду директора департаменту страхової компанії. У 2011 році переїхав жити у Боярку. Одружився, у подружжя народилося двоє дітей.

У 2014 році захищав кордони нашої держави на Сході України. Був начальником медичного пункту. Побувати довелося в найгарячіших місцях, де особисто евакуював поранених та загиблих бійців з Донецького аеропорту, Авдіївки, Пісок, Водяного, Опитного, Тоненького, з опорних пунктів шахти Бутівка, РЛС «Зеніт». Тоді життя приблизно 600 військовослужбовців було врятовано завдяки професіоналізму Романа та своєчасному наданні кваліфікованої медичної допомоги. А медичний пункт, яким він керував, був одним з найкращих і самих бойових медпунктів у зоні проведення АТО.

Після демобілізації у 2015 році Роман повернувся на попереднє місце роботи. Додатково займався інструктажем, проводив навчання військових, а також цивільних, зокрема, і в Боярці надавати першу медичну та домедичну допомогу в різних умовах. У липні 2015 року Роман Бабич нагороджений орденом «Народний Герой України».

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!