ПОЛЬЩА. Керуючий єпархією зустрівся з Послом України в Польщі

ВАРШАВА. Керуючий єпархією зустрівся з Послом України в Польщі

13 березня, перебуваючи у Варшаві, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з візитом ввічливості відвідав Посольство України, де був гостинно прийнятий Василем Зваричем - Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща.

Сторони обговорили актуальні питання, що стосуються вимушених переселенців з України, які перебувають на території Польщі через російську агресію проти України. Особливу увагу приділили питанню забезпечення духовних і культурно-освітніх потреб численної української громади. Також обговорили проблеми та питання, що стоять сьогодні перед українським православ’ям.

У зустрічі також взяли участь: радник Посольства України в Республіці Польща Віталій Білий, член правління Фонду "Основа" Володимир Баландюк.

Від Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Олександр подарував Василю Зваричу примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія – видатного пам’ятника стародавньої української мови та мистецтва XVI століття.

Керуючий Переяславсько-Вишневською єпархією побажав пану Послу рясних Божих благословень та плідної праці на благо Української держави та її громадян.

  

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!