Керуючий єпархією відправив богослужіння свята Входу Господнього до Єрусалиму

Керуючий єпархією відправив богослужіння свята Входу Господнього до Єрусалиму

9 квітня, на свято Входу Господнього до Єрусалиму, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Його Високопреосвященству співслужили клірики храму та єпархії.

Під час відправи були піднесені молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини, загиблих мирних жителів.

Наприкінці богослужіння владика Олександр освятив принесені віруючими зелені гілки.

Напередодні ввечері митрополит Олександр очолив у соборі святкову всеношну.

Вхід Господній в Єрусалим є однією з головних подій останніх днів земного життя Господа нашого Ісуса Христа. За євангельським переданням, після того, як Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, Він урочисто в’їхав на віслюкові в Єрусалим. Люди, вшановуючи Спасителя, встеляли Йому дорогу своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям. Урочистий вхід до Святого граду перед святом Пасхи передував Його Страстям і став втіленням старозавітних пророцтв. Це свято називають ще Неділею Ваій (гілок), Квітконосною неділею, а також Вербною неділею — від звичаю освячувати в цей день вербові гілки. Ці зеленіючі гілки прообразують знамення перемоги над смертю і Воскресіння Ісуса Христа.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!