У неділю Жон-мироносиць митрополит Олександр відправив Літургію у Спасо-Преображенському соборі

У неділю Жон-мироносиць митрополит Олександр відправив Літургію у Спасо-Преображенському соборі

30 квітня, у Неділю третю після Пасхи - Жон-мироносиць, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Києва.

Його Високопреосвященству співслужили клірики храму.

За богослужінням владика Олександр підніс молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів.

Під час відправи архіпастир висвятив на священника клірика єпархії диякона Іоана Петрущака.

Наприкінці богослужіння владика привітав парафіянок зі святом жінок-християнок, а отця Іоана – з прийняттям священницького сану.

Неділя святих Жон-мироносиць – перехідне свято у православному календарі, яке припадає на неділю через два тижні після Пасхи. У цей день Церква згадує учениць та учеників, які зберегли вірність своєму Господу та Учителю Ісусу Христу — у той час, коли Його найближчі учні-апостоли розбіглися й переховувалися з остраху перед тими, хто розіп’яв Христа. Тими, хто залишилися поруч зі Спасителем в часи Його хресних страждань та смерті, були Діва Марія та декілька святих жон-мироносиць: Марія Магдалина, Марія Клеопова, Саломія, Іоанна, Марфа, Марія, Сусанна та інші, а також два заможних чоловіки — праведні Іосиф Аримафейський та Никодим, які були таємними учнями Христа. Жони-мироносиці отримали таку назву тому, що принесли до гробу Господнього миро для помазання пречистого тіла Його, показали свою велику любов до Господа, були свідками смерті Христа Спасителя й проповідницями Його воскресіння.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!