На свято апостолів Петра і Павла митрополит Олександр звершив літургію в Петро-Павлівській церкві Жовкви

З благословення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія та на запрошення настоятеля архімандрита Маркіяна (Каюмова), митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр взяв участь у святкових богослужіннях з нагоди престольного свята Петро-Павлівського храму у місті Жовкві на Львівщині.

12 липня, в день святкування пам`яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, митрополит Олександр звершив Божественну літургію у співслужінні митрополита Димитрія та єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, секретаря єпархії протоієрея Володимира Бачинського, ректора ЛПБА протоієрея Ярослава Ощудляка, декана протоієрея Стефана Кіндрата та чесленного духовенства. Напередодні, 11 липня, митрополит Олександр очолив святкову всеношну.

«Щиро зичу отцю настоятелю та парафії миру, любові та молитовного заступництва небесних заступників», - зазначив владика у вітанні.

***

Храм святих апостолів Петра і Павла у м. Жовкві був збудований у 1991-93 роках (архітектор Олесь Ярема). У 1999-2001 рр. тривало оздоблення храму під керівництвом Б.Балицького. У 2007 р. збудовано дзвіницю. У грудні 2018 року парафія одноголосно перейшла до Православної Церкви України.