РІВНЕ. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята Покровського Собору міста

РІВНЕ. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята Покровського Собору міста

1 жовтня, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, очолив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі міста Рівне.

Його Блаженству співслужили: митрополити Переяславський і Вишневський Олександр, Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископи Дрогобицький і Самбірський Яків, Вінницький і Тульчинський Михаїл, Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, місцеве та запрошене духовенство.

За богослужінням молилися захисники та захисниці України, голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян, інші представники місцевої влади та численні віряни.

Під час відправи пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній привітав громаду зі святом, а також відзначив церковними нагородами захисників України, представників місцевої влади і меценатів.

Завершилася відправа уставним многоліттям та виконанням духовного гімну України – «Боже, Великий, Єдиний».

Напередодні ввечері митрополит Олександр помолився за всеношною у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії ПЦУ